MEDLEMSMØTER 2007

2007.09.26 Fibromyalgi

2007.09.26 Fibromyalgi v/Janicke Andreassen og Liss Wahlmann

Fibromyalgi hører inn under muskel, skjelett- og bindevevssykdommer. Sykdommen er kronisk og hovedsymptomet er smerter i muskulatur og ledd – å såkalte ”tenderpoints” (ømme punkter).

Personer mede fibromyalgi skårer høyere på kronisk stress og belastninger enn andre smertepasienter, trolig pga manglende surstoff i muskler og vev. Forskning har vist at mennesker med diagnosen fibromyalgi ofte er trettere om morgenen enn om kvelden når man legger seg grunnet vesentlig lavere surstoffinnhold i muskler og vev om morgenen. Kroppen lager ATP, som lagres i mitochondriene (små organceller inne i hver celle), og når vi føler oss ”tomme” er det mest sannsynlig fordi vi ikke produserer tilstrekkelig ATP.

Har du vanligvis vært et overskuddsmenneske, for så å oppleve at du klarer mindre og har vondt flere steder i kroppen kan det hende at du har fibromyalgi uten å vite det.

Noen av de vanligste symptomene er: -dyp interns smerte, verkende, sviende og/eller brennende, - stivhet (ofte verst om morgenen), - indre frost, hodepine/migrene, nummenhet (gjerne i hender og føtter), - synsforstyrrelser eller opplevelse av å ha ”klump” i halsen, - tretthet, utmattelse, overfølsomhet og tilbakevendende tretthet, - søvnproblemer, depresjon, konsentrasjonsvansker, øresus. angst eller svimmelhet og kvalme mm.

Kosttilskudd eller medikamenter kan bedre helsetilstanden for deg, men vi minner om at paaienter med fibromyalgi har ulike symptomer og plager. Derfor har kosttilskudd og medikamenter (reseptbelagt) forskjellig virkning.

Kosttilskudd
- ANTIOKSIDANTER både som tilskudd og i naturlig form som nyper, blåbær, tyttebær, multer, grønnkål og vitamin E

- FIBROMYOL er et naturprodukt bestående av Tusenfrydblomst (ved muskel og leddplager, hodepine) er beroligende. Oliven virksom ved virus og bakterier. Mandel som gir bedre nattesøvn og Rød Vinranke som virker effektivt ved kronisk tretthet.

- FLUFLEX er et naturprodukt som aktiverer immumforsvaret

- GRIFFONIA inneholder Omega-3 fettsyrer, vitamin B, aminoyren 5.

- OMEGA-3 kapsler

- RØD PEPPER kapsler påvirker Substans P i ryggmargsvesken som formidler smerte

- SELEN, VIOFLEX og Vitamin D

Medikamenter som er reseptbelagt
- CYMBALTA til bruk for smerter ved diabetisk neuropati med virkestoff DULOXETINE. Middelet er opprinnelig et anti-depressivt middel som virker smertestillende på sentralnervesystemer. Kan forårsake skader på lever og nyrer

- LYRICA for nevropatisk smerte med virkestoff PREGABALIN er opprinnelig en anti-elepsi medisin. En del bivirkninger som væskeansamling i kroppen og vektøkning

Aktiviteter mm
- Fibromassasje.lymfedrenasje, forsiktig fysioterapi, muskelvarmende salver, psykomotorisk terapi, TNS og trening i varmt basseng.

I utlandet har en begynt å bruke hjerneskanning med Magnet Røntgen (MR) for diagnostisering av Fibromyalgi.

MEDLEMSMØTER 2007-2008

 

 

MEDLEMSMØTER 2008

 

2008.01.30

BOWEN-teknikken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2008.01.30     BowenTeknikken - Kroppens eget helbredelsessystem

 

Kroppen har en fantastisk evne til å helbrede seg selv og BowenTeknikken gir kroppen den informasjon den trenger for raskt å finne tilbake til optimal helsetilstand.

 

Behandlingen er ingen manipulasjon eller justering av hardere vev og er derfor meget forsiktig, behagelig og avslappende for kroppen. Kroppen prioriterer selv hvor justeringer må foretas. Det er nettopp dette som gjør BowenTeknikken så unik.

 

Bowenterapeuter fokuserer ikke på sykdomstilstander og diagnoser; dog observerer de med begeistring at utallige navngitte plager forsvinner etter behandling. Skjevheter regulerer seg – til tross for at det ikke utøves manipulasjon av ledd o.l.  Meridianer styrkes umiddelbart – til tross for at BowenTeknikken ikke likner på akupunktur eller akupressur. Muskelspenninger og stress løses opp og lymfesystemet reguleres – til ross for at musklene ikke blir massert.  Når spenningene i musklene slipper forlenges musklene. Det er derfor ikke uvanlig at smerter reduseres omgående etter behandling. Andre ganger skje det mer gradvis. BowenTeknikken er stressreduserende og har en beroligende virkning på kroppen fordi det parasympatiske nervesystemet stimuleres. Alle vår muskler og organer er omgitt av bindevev, og mange mener at også bindevevet sender informasjon mellom de forskjellige kroppsdelene. Når en del av kroppen blir stimulert utløser dette vibrasjoner gjennom bindevevet til andre deler av kroppen.

 

BowenTeknikken utføres med en serie lette grep på muskler, leddbånd, sener, med omliggende vev på hele kroppen. Dette aktiverer sensorer i det berørte området som sender impulser gjennom nervesystemet til hjernen. Hjernen sender signaler tilbake til hele kroppen, balanserer og stimulerer energiflyten og trenger helt ned på kroppens cellenivå, noe som resulterer i en dyp avspenning. Når kroppen oppnår dette dypt avslappede nivået begynner helbredelsesprosessen. Kroppen foretar selv finjusteringer og løser opp spenninger og blokkeringer, slik at smerter minsker eller blir borte. Pasienter blir ofte overrasket over at de faktisk kjenner bedring allerede etter første behandling.

 

Behandlingen utføres som regel ved at pasienten ligger på en benk iført undertøy og med teppe over seg. Det er lagt inn pauser mellom ”grepene”, slik at kroppen uforstyrret kan foreta ørsmå justeringer. Ett ”bowen-grep” på kroppen berører hele personen. En behandling varer i ca. 45 minutter. Energien jobber i kroppen i 10 dager etter behandlingen. Neste behandling bør finne sted 7 – 10 dager etter forrige behandling. I de fleste tilfeller kan langvarige smerter bli borte etter 3 - 4 behandlinger, mens i andre tilfeller kreves det flere behandlinger.  

 

Virkning etter behandling

Noen kjenner at:

 

Hva kan BowenTeknikken hjelpe for?

BowenTeknikken  benyttes for mange forskjellige symptomer. Den er en sikker og effektiv behandling for mennesker i alle aldere inkludert spedbarn. BowenTeknikken er trygg å bruke, man kan ikke gjøre noe feil.

 

BowenTeknikken er ideell for sportsskader, arm- og håndleddsproblemer, frossen skulder, ryggplager, bekkenlåsning, kneproblemer, tennisalbue, luftveisproblemer etc. Mange andre symptomer inkludert fordøyelsesproblemer, migrene, barnløshet og sengevæting har gitt gode resultater og det er ingen områder hvor det ikke er trygt å behandle med BowenTeknikken.

 

Man trenger ikke å føle seg syk for å få glede av behandling med BowenTeknikken. Det er en glimrende metode for å hjelpe kroppen til å restituere seg og derfor yte maksimalt og for å bedre helsen.

Profesjonelle sportsutøvere over hele verden bruker BowenTeknikken jevnlig. Tester viser at disse utøverne har vist en bedre ytelse, mindre belastningsskader og at restitusjonstiden etter skade er drastisk minsket. Behandlingen virker betennelsesdempende, hvilket gjør at skader helbreder seg raskere.

 

Erfaringer med BowenTeknikken

BowenTeknikken forkorter rehabiliteringsperioden uansett hvor lenge man har hatt lidelsen. I Europa har leger gode erfaringer med å sende sine pasienter med akutte og kroniske belastningsplager til Bowen terapeuter. Dette er kostnadsbesparende både for bedrifter og trygdeetaten. Nå er dette også mulig i Norge og samarbeidet med leger er godt i gang.

 

Osteopater, kiropraktorer, sportsterapeuter og fysioterapeuter er noen av mange terapeuter i utlandet som benytter BowenTeknikken og de overraskes stadig over kroppens raske resultater med denne enkle og forsiktige terapiformen. Undersøkelser viser at fysioterapeuter normalt bruker 12 -24 behandlinger for å få klienter tilbake i arbeide, men når de behandler med BowenTeknikken bruker 5-6 behandlinger.

 

Forskning

Forskning viser at BowenTeknikken balanserer det autonome nervesystemet, som kontrollerer 80 – 90 % av kroppens systemer. Muskel- og skjelettsystemet balanseres. Blod- og lymfesirkulasjonen stimuleres.

 

Holistisk behandling

Kroppen vår har en utrolig evne til å helbrede seg selv – hvis den bare får muligheten. BowenTeknikken setter i gang prosesser både på det fysiske, følelsesmessige og spirituelle nivå.

 

 

 

Kombinasjon med andre terapiformer

Effekten av en Bowen behandling kan forsterkes ved å kombinere blomstermedisin, kosttilskudd, urter og homøopatiske produkter innenfor biopatien. Andre typer terapiformer kan IKKE kombineres med BowenTeknikken, da dette vil gi kroppen andre signaler som igjen kan nullstille hele behandlingen.

 

 

Årsaken til mange av våre plager:

 

Bekkenet er grunnmuren i kroppen vår.  Et skjevt bekken gjør at kroppen må kompensere for denne skjevheten og dette kan resultere i plager f.eks. i føtter, knær, hofter, rygg, skuldre, nakke etc.

Ubalanse i kjeveleddet kan forårsake symptomer på sykdommer overalt i kroppen. Kjeveleddet er et av de viktigste leddene i kroppen. Bowenterapeuter har en enkel teknikk for å hjelpe kroppen til og korrigerer både bekkenet og kjeveleddet.

 

Mange av våre plager kan også komme fra tarmsystemet. Derfor er det viktig å drikke mye rent vann og være bevisst på god ernæring, f.eks. mye grønnsaker, grovt brød, fisk, kylling etc. Syrebasisk kost som gir gode forhold i tarmen, slik at fordøyelsen virker optimalt. Syreoverskudd i kroppen kan gi stive muskler og ledd.